MADELEINES & TRAVEL CAKE
MADELEINES
Elegante și deosebite, madlenele sunt produse de cofetărie care ne surprind prin formă lor deosebită de cochilie. Pe lângă forma care încânta ochii privitorului, gustul și textura lor se asortează cu orice moment din zi.
Madlenele sunt deserturi franțuzești, de mici dimensiuni ce se servesc cu mâna, iar textura lor este delicată, aerată și ușor umedă.
Aceste deserturi își au originea în Franța, dar momentul creației rămâne și acum mistic.
Desertul poartă numele unei fete Madeleine Paulmier, cofetar din orașul Commercy – zona Lorraine a Franței. Ea ar fi călătorit în Spania la Santiago de Compostella, unde ar fi servit aceste deserturi în formă de scoică, apoi Madeleine ar fi adus cu ea în Franța rețeta.
În alte surse este menționat momentul din secolul 18 când Madeleine ar fi creat acest desert pentru regele detronat al Poloniei, Stanislaw Leszczynski, în zona Lorraine din Franța. Regele a fost foarte impresionat de acest desert, încât l-a denumit după numele ei, Madeleine.
Indiferent de originea lor, aceste deserturi mici s-au răspândit foarte repede în toată Franța, astfel că în anul 1760 a început producția lor pe scară largă, mai exact când Commercy a devenit un important centru de producție al acestor delicii.
Locul madlenelor în istorie a fost asigurat de Marcel Proust în cartea sa “A la recherche du temps perdu” la mijlocul secolului xx, un cunoscut scriitor, care a specificat că mirosul și gustul unei madlene i-a adus amintiri din copilărie.
Indiferent care a fost momentul exact al realizării acestor deserturi, azi ne putem bucura de aceste delicii în multe variante!
În acest ebook va prezint 6 rețete de madlene, toate cu un gust deosebit și textură minunată: madlene cu vanilie, madlene cu lămâie, madlene brownie, madlene cu matcha, madlene cu ness și madlene red velvet.
După cum observați este foarte ușor să organizați o masă festivă/candy bar doar cu aceste produse.Tot ce trebuie este să le așezați în/pe recipiente alese și să le decorați cu elementele preferate.
De asemenea, aceste produse pot fi aranjate în cutii, punguțe sau borcane! Le puteți oferi celor dragi sau le puteți așeza în vitrina dulce și să-i bucurați pe clienții voștri!
Madlene cu inserții și creme de decor
Madlene Brownie cu jeleu de căpșuni și ganache de ciocolată
Madlene cu vanilie
Madlene cu lamaie
Madlene Brownie
Madlene cu ness
Madlene cu matcha
Madlene Red Velvet
Madlene cu fructe sau diverse incluziuni
Madlene cu vanilie, jeleu de căpșuni și ganache de ciocolată/curd cu calamansi
Madlene cu matcha, inserție cu jeleu de căpșuni și decor cu curd de calamansi
Madlene cu cochilie din ciocolată
Madlene glazurate
Madlenele sunt produse de cofetărie-patiserie care se pot consuma tot timpul anului ceea ce înseamnă că va puteți bucura clienții în orice moment.
Puteți organiza cutiuța dulce cu aceste sortimente, aspect ce poate duce la creșterea vânzărilor. Ideea de “cutiuță” a prins foarte bine în multe domenii, s-a dovedit chiar o idee de succes pentru multe afaceri.
Mai puteți prezența clienților voștri aceste sortimente ambalate în punguțe sau borcane, o idee rustică, foarte frumoasă și de mare impact pentru că atât borcanul, cât și punguță sunt transparente, iar produsele pot fi imediat observate.
TRAVEL CAKE
Elegante și deosebite, aceste produse dulci vin să ne încânte simțurile și privirile. Toți cunoașteți minunatul chec clasic cu vanilie sau cacao, dar cum ar fi să îndrăzniți mai mult?
Să realizăm împreună aceste checuri “fițoase”care să atragă privirile și simțurile tuturor!
În formă lor simplă, checurile sunt produse de cofetărie-patiserie care rezistă foarte bine la temperatura camerei câteva zile. Tocmai de aceea și denumirea lor de “travel cakes”, care ne sugerează faptul că pot “călători” fără probleme, adică pot fi savurate la un picnic în pădure, pot fi servite la muncă când aveți poftă de o gustare deosebită, le puteți lua cu voi în concediu, pot fi folosite la diverse evenimente festive și pot fi pregătite în orice perioada a anului.
După cum observați este foarte ușor să organizați o masă festivă/candy bar doar cu aceste produse sau împreună cu alte produse dulci! Le puteți expune atât întregi, cât și porționate.
De asemenea, le puteți oferi celor dragi sau le puteți așeza în vitrină dulce și să-i bucurați pe clienții voștri!
REALIZAREA REȚETELOR
Vom realiza împreună 4 rețete de chec, deosebite și distincte atât prin compoziție, cât și prin gust, fiecare rețeta reliefând o personalitatea aparte, care va cuceri pe oricine: Chec cu lămâie și portocală, Chec Brownie, Chec cu mere și ananas și Chec cu nuci pecan.
Checurile pot fi realizate simple, cu inserții, cu glazuri, cât și cu creme de decor.
În imagine se pot observa cele 4 checuri, decorate și umplute cu diverse inserții.
Atât cremele, glazurile, cât și inserțiile vin să îmbogățească fiecare chec, astfel că într-un final să avem parte de o nouă experiență culinară.
Chec cu lămâie, inserție jeleu de căpșuni, glazură cu ciocolată Ruby și chantilly cu mascarpone.
Chec Brownie cu inserție ganache de ciocolată, glazură cu ciocolată neagră și decor ganache cu ciocolată.
Chec cu ananas și mere, inserție jeleu ananas, glazură caramel și decor cremă chantilly cu mascarpone.
Chec cu nuci pecan, inserție caramel onctuos, glazură ciocolată cu lapte și decor caramel montee.
Chec cu lămâie și portocală
Chec cu lămâie, inserție jeleu de căpșuni, glazură cu ciocolată Ruby și chantilly cu mascarpone.
Curd cu kalamansi/calamondin
Jeleu cu căpșuni
Glazură cu ciocolată Ruby
Cremă chantilly cu mascarpone
Chec Brownie
Chec Brownie cu inserție ganache de ciocolată, glazură cu ciocolată neagră și decor ganache cu ciocolată.
Glazură cu ciocolată
În imaginile de mai jos puteți observa checurile și modul cum sunt glazurate și decorate.
Ganache”magic” cu ciocolată și zmeură
Glazură cu ciocolată neagră
Chec cu nuci pecan si caramel
Caramel “magic”
Glazură cu ciocolată cu lapte
Chec cu mere și ananas
Chec cu ananas și mere, inserție jeleu ananas, glazură caramel și decor cremă chantilly cu mascarpone.
Jeleu cu ananas
Glazura caramel & Decor
CHECURI CLASICE
TRAVEL CAKE
Structura Cursului
-
MADELEINES
-
TRAVEL CAKE
-
TRAVEL CAKE - COMPLETARE