TIRAMISU
V-ați întrebat vreodată cum arată desertul perfect? Sunt sigură că fiecare dintre noi are verisunea lui, iar a mea este Tiramisu.
Textura bogată și cremoasă a cremei de mascarpone se îmbină perfect cu gustul înmuiat al pișcoturilor în cafea, oferind o combinație inconfundabilă de arome.
Echilibrul perfect intre dulce, cremos și amărui, oferă o experiență culinară memorabilă!
Istoria acestui desert este controversată, nu se știe exact momentul în care rețeta a fost realizată, dar se cunoaște faptul că a fost introdusă în cărțile de specialitate în jurul anului 1960.
Una dintre variante sugerează că desertul a fost creat pentru prima dată în regiunea Veneto din N-E Italiei, în orașele Treviso și Siena. Acest desert ar fi fost inventat pentru a oferi energie lucrătorilor din aceste zone, mai ales prin combinația de arome și ingrediente, dar și prin faptul că se prepară foarte rapid, iar toate ingredientele utilizate erau disponibile în aceste zone.
Treviso este un oraș cunoscut pentru producția de mascarpone, un ingredient fundamental în rețetă acestui desert, iar zona Veneto are o tradiție în producția și consumul de cafea. Fară mascarpone și cafea tare/espresso, Tiramisu nu ar avea personalitate. Sunt ingrediente de bază care nu pot fi înlocuite cu altele! Toate aceste elemente leagă zona Veneto de istoria acestui desert!
Altă variantă sugerează că Tiramisu ar fi fost realizat în secolul al 19-lea pentru a ridica moralul soldaților de pe câmpurile de luptă. Originea numelui poate însemnă “ridica-mă sus” sau “îmbărbătează-mă”, sugerând astfel că desertul ar fi fost o sursa de energie pentru soldații epuizați.
Indiferent de momentul istoric, Tiramisu este și va rămâne unul dintre cele mai iubite deserturi italiene, mai ales datorită faptului că are un gust cremos deosebit și plin de savoare!
Structura Cursului
-
Tiramisu - Curs Video
-
- Curs Scris - Tiramisu