Iți prezint unul dintre cele mai frumoase cursuri de cofetărie de pe Platforma Bestoryteller, Travel Cakes.
Poate te-ai întrebat ce reprezintă Travel Cakes și mă bucur că ți-ai pus această întrebare pentru că sunt sigură că noțiunea de chec iți spune ceva!
Dar, dacă ai îndrăzni mai mult, dacă ai avea curajul să realizezi un produs care nu este doar un simplu chec, ci un “chec fițos” care să atragă privirile și simțurile tuturor?
Iți aduci aminte când mergeai la scoală, iar când suna clopoțelul erai cel mai fericit? Pauza mult așteptată în care puteai să-ți servești pachețelul cu mâncare era cel mai frumos moment!
Clipa în care serveam desertul era cea mai frumoasă pentru că cei mai mulți dintre noi găseam cate o folie de chec împachetată cu grijă de către mamele noastre. Tu iți aduci aminte de acest moment?
- Cursul pe care ți-l prezint înglobează 4 rețete de chec deosebite, care pot fi servite oricând, la muncă, la scoală, în concediu, le puteți include în cadrul meselor festive și ce este cel mai frumoas …..pot fi pregătite tot timpul anului!
- Și pentru că am îndrăznit mai mult, iți prezint aceste checuri și într-o perspectivă nouă, elegantă și exclusivistă pentru că am adăugat inserții, glazuri, creme și elemente de decor, astfel încât toți cei care vor vedea produsele să-și pună întrebarea ce cofetar/chef a realizat acest produs?
Sunt rețete adaptate zilelor noastre, realizate doar cu ingrediente de calitate, cu tehnici precise și cu rezultate excepționale!! Cum ar spune cineva….”Nici checul nu mai este ce a fost odată!”
- Rețetele sunt foarte bine echilibrate în ceea ce privește gustul dulce pentru că nu iubesc cofetăria doar pentru elementul zahar adăugat în exces. Îmi place să simt aroma ingredientelor, să simt calitatea produselor în momentul în care gust din ele, să simt armoia creată în jurul lor!
Una dintre problemele cel mai des întâlnite în piață o reprezintă faptul că produsele de cofetărie sunt extrem de dulci, iar acest lucru se datorează faptului că mulți nu vor să-și schimbe rețetele, mulți nu se pot adapta schimbării, iar o parte dintre ei efectiv nu își pot da seama că sunt extrem de dulci pentru că așa au mâncat țoață viața. Educația face diferența, iar educația se face în timp pentru că este greu să schimbi obiceiuri greșite!
- O alta problemă întâlnită în rândul pasionaților de cofetărie este “ Nu am reușit să scot checul din formă pentru că mi s-a lipit, efectiv l-am rupt în bucăți că să-l pot scoate din formă”.
Este extrem de neplăcut să muncești foarte mult la o rețetă, apoi la final să plângi în loc să te bucuri. Din greșeli învățam toți, iar în acest curs am realizat un capitol destinat formelor de copt clasice și formelor de copt speciale care necesită multă atenție.
Contează foarte mult calitatea formelor de copt și materialele din care sunt realizate, iar tehnica de lucru corectă cu aceste forme duce la rezultate foarte frumoase!
De când pregătim formele și până în momentul în care extragem produsele din forme, trebuie să fim conștienți de faptul că toți pașii necesită atenție specială. Vreau să te bucuri la final și să îi poți servi pe cei dragi cu produse minunate!
Toate detaliile sunt prezentate în curs, astfel încât să scapi de toate grijile!!!
- “Nu mi-a crescut checul frumos, efectiv arată ca un vulcan!” Este foarte important să avem rețete foarte bine echilibrate și să cunoaștem modul de coacere al produselor. Fiecare acțiune pe care o facem se va vedea în produsul final în momentul în are îl scoatem din cuptor! Dacă iți dorești un chec frumos și cu o creștere uniformă, acest curs este pentru tine!
Dacă iți dorești diversitate, ești exact unde trebuie pentru că rețetele abordate sunt distincte și deosebite atât prin compoziție, cât și prin gust, fiecare rețetă reliefând o personalitate aparte Chec cu lămâie și portocală, Chec Brownie, Chec cu mere și ananas și Chec cu nuci pecan și caramel. Poți realiza aceste checuri atât simple, cât și cu inserții, glazuri și elemente de decor. Cremele, inserțiile și glazurile vin să îmbogățească fiecare chec, astfel încât la final să avem parte de o nouă experiență culinară!
- “Mi s-a tăiat caramelul. Îmi curge caramelul. Nici până în acest moment nu am găsit o rețetă care să mă mulțumească….” Una dintre rețetele acestui curs este “caramelul magic” pentru că este foarte bun în orice aplicație de cofetărie. Tehnica lui de realizare este simplă, dar cu răbdare și atenție vom avea parte de un caramel cremos, onctous care poate fi folosit atât la interiorul checurilor, cât și la exterior ca și element de decor. Este un caramel care poate fi folosit la
torturi, prăjituri, pahare dulci, praline, înghețată, îl poți insera în interiorul cozonacilor daca iți dorești o aromă deosebită….cu alte cuvinte este magic!
- Aș vrea să te întreb daca ai întâlnit ganacheul perfect? Te întreb pentru că pe toate grupurile de specialitate această problemă este des întâlnită…..”mi s-a întărit ganacheul, mi s-a tăiat ganacheul!” Cu cât lucrurile sunt mai simple, cu atât sunt mai greu de executat!
Crema ganache este o cremă de bază în cofetărie, dar dacă nu este folosită așa cum trebuie rezultatele nu vor fi plăcute. Riști să cristalizezi ganache-ul incorect, apoi când vă fi servit va avea o textură nisipoasă, tare și greu de consumat!
Ganacheul perfect pentru mine este cel prezentat în curs, cremos, onctuos, răcoritor, iar dacă toți pașii sunt realizați așa cum trebuie veți avea parte de o experiență culinară deosebită! Îi pot atribui și lui magie pentru că poate fi folosit în multe aplicații de cofetărie: la asamblarea torturilor, la realizarea prăjiturilor, în interiorul pralinelor, îl poți insera în interiorul cozonacilor, îl puteți folosi la decorul brioșelor….lista poate continua!!!
- În cadrul acestui curs vei descoperi rețete simple și deosebite de glazuri pe care le poți folosi și la alte produse de exemplu cum ar fi și cozonacii… da poți glazura cozonacii cu aceste glazuri și vei obține produse deosebite!
- Vei experimenta jeleuri cu pectină, un curd cu kalamansi extraordinar de bun….cred că deja iți dai seama că acest curs nu este doar un curs! Este o întreagă colecție de rețete, de tehnici de lucru corecte și precise, un curs complex care sunt sigură că iți va aduce multă valoare!
- Probabil că te întrebi ce anume vei știi după ce parcurgi acest curs?
Vei învăța să faci aceste produse exact așa cum le fac și eu!
Îi vei impresiona pe cei dragi și pe clienții tăi cu deserturi deosebite atât prin gust, cât și decor.
Vei învăța despre ingrediente și cum trebuie să le alegi, astfel încât să obții produse de calitate.
Vei învăța despre modul de coacere al acestor produse care este un element cheie în obținerea rezultatelor corecte.
Vei învăța despre termenul de valabilitate al produselor în funcție de modul în care alegi să le decorezi.
Vei învăța să lucrezi corect cu formele clasice de chec, cât și cu formele speciale de chec.
Vei învăța să realizezi 4 compoziții distincte de chec.
Vei realiza inserții cu jeleuri și curd exotic.
Vei învăța tehnica corectă de realizare a caramelului magic.
Vei învăța tehnica corectă de realizare a ganacheului magic.
Vei învăța să realizezi o cremă chantilly pe care o poți folosi în multe aplicații de cofetărie.
Vei învăța să realizezi glazuri din ciocolată, cât și despre modul lor de folosire.
Vei învăța să realizezi glazura neutră și cum să o aplici corect, astfel încât să obții produse deosebite.
- Cursul se găsește în cadrul platformei de cursuri Bestoryteller și este desfășurat sub forma unui e-book alcătuit din 116 pagini. Este ușor de lecturat pentru că informația este foarte bine structurată pe capitole și cu foarte multe imagini/fotografii care arată exact modul de lucru și cum trebuie procedat la fiecare etapă.
Iți poți salva și printa cursul, iar când te apuci de treabă iți va fi foarte ușor să răsfoiești exact acolo unde vrei!
Este un curs în care am pus mult suflet, iar acest lucru se observă în fiecare produs care face parte din acest e-book. Iți doresc lectură plăcută și dacă ai întrebări le aștept cu drag!
Teodora Pană
TRAVEL CAKE
Elegante și deosebite, aceste produse dulci vin să ne încânte simțurile și privirile. Toți cunoașteți minunatul chec clasic cu vanilie sau cacao, dar cum ar fi să îndrăzniți mai mult?
Să realizăm împreună aceste checuri “fițoase”care să atragă privirile și simțurile tuturor!
În formă lor simplă, checurile sunt produse de cofetărie-patiserie care rezistă foarte bine la temperatura camerei câteva zile. Tocmai de aceea și denumirea lor de “travel cakes”, care ne sugerează faptul că pot “călători” fără probleme, adică pot fi savurate la un picnic în pădure, pot fi servite la muncă când aveți poftă de o gustare deosebită, le puteți lua cu voi în concediu, pot fi folosite la diverse evenimente festive și pot fi pregătite în orice perioada a anului.
După cum observați este foarte ușor să organizați o masă festivă/candy bar doar cu aceste produse sau împreună cu alte produse dulci! Le puteți expune atât întregi, cât și porționate.
De asemenea, le puteți oferi celor dragi sau le puteți așeza în vitrină dulce și să-i bucurați pe clienții voștri!
REALIZAREA REȚETELOR
Vom realiza împreună 4 rețete de chec, deosebite și distincte atât prin compoziție, cât și prin gust, fiecare rețeta reliefând o personalitatea aparte, care va cuceri pe oricine: Chec cu lămâie și portocală, Chec Brownie, Chec cu mere și ananas și Chec cu nuci pecan.
Checurile pot fi realizate simple, cu inserții, cu glazuri, cât și cu creme de decor.
În imagine se pot observa cele 4 checuri, decorate și umplute cu diverse inserții.
Atât cremele, glazurile, cât și inserțiile vin să îmbogățească fiecare chec, astfel că într-un final să avem parte de o nouă experiență culinară.
Chec cu lămâie, inserție jeleu de căpșuni, glazură cu ciocolată Ruby și chantilly cu mascarpone.
Chec Brownie cu inserție ganache de ciocolată, glazură cu ciocolată neagră și decor ganache cu ciocolată.
Chec cu ananas și mere, inserție jeleu ananas, glazură caramel și decor cremă chantilly cu mascarpone.
Chec cu nuci pecan, inserție caramel onctuos, glazură ciocolată cu lapte și decor caramel montee.
Chec cu lămâie și portocală
Chec cu lămâie, inserție jeleu de căpșuni, glazură cu ciocolată Ruby și chantilly cu mascarpone.
Curd cu kalamansi/calamondin
Jeleu cu căpșuni
Glazură cu ciocolată Ruby
Cremă chantilly cu mascarpone
Chec Brownie
Chec Brownie cu inserție ganache de ciocolată, glazură cu ciocolată neagră și decor ganache cu ciocolată.
Glazură cu ciocolată
În imaginile de mai jos puteți observa checurile și modul cum sunt glazurate și decorate.
Ganache”magic” cu ciocolată și zmeură
Glazură cu ciocolată neagră
Chec cu nuci pecan si caramel
Caramel “magic”
Glazură cu ciocolată cu lapte
Chec cu mere și ananas
Chec cu ananas și mere, inserție jeleu ananas, glazură caramel și decor cremă chantilly cu mascarpone.
Jeleu cu ananas
Glazura caramel & Decor
CHECURI CLASICE
TRAVEL CAKE
Structura Cursului
-
TRAVEL CAKE
-
TRAVEL CAKE - COMPLETARE