Trio Mousse au Chocolat
Una dintre cele mai minunate creme din cofetarie, mousse-ul de ciocolata realizat in 3 straturi distincte de ciocolata devine un adevarat rasfat!
Pregatesc acest tip de mousse de foarte multi ani si pot spune ca are farmecul lui! Il consider unul dintre cele mai bune mousse-uri din cofetarie! La baza realizarii lui sta crema bavaroise, o crema ce isi are originea in Franta sau Bavaria.
Multi bucatari francezi ar fi lucrat in Bavaria in secolele 17-18 si se crede ca au invatat reteta chiar de acolo si ar fi adus-o in Franta.
Nu se stie cu exactitate originea cremei bavarois, astfel alte surse mentioneaza ca aceasta crema ar fi fost realizata in timpul Reginei Maria Antoaneta, cunoscuta drept o regina a exceselor, a petrecerilor si a meselor festive. La curtea regala erau asteptati cativa invitati de elita din Bavaria, iar cu aceasta ocazie bucatarul curtii regale i-a intampinat cu acest desert minunat.
Alte surse mentioneaza ca notiunea de “crema bavareza” a fost introdusa de marele bucatar Marie Antoine Careme. El ar fi mentionat pentru prima data crema bavaroise intr-o carte de bucate la inceputul secolului al 19-lea.
Indiferent de origine, acest desert ocupa un loc de cinste si merita sa ne bucuram de el asa cum se cuvine.
Bavarois cu ciocolata este un desert foarte usor, racoritor, cu o textura fina si cu un gust delicios in acelasi timp. Este un mousse versatil, poate capata diverse forme si poate fi accesorizat cu diverse fructe sau alune.
Cu trecerea anilor reteta a suferit diverse modificari si imbunatatiri, in acest curs nu vom dezbate reteta originala, ci vom aprofunda mousse-ul bavaroise pe baza de ciocolata.
Structura Cursului
-
Trio Mousse au Chocolat - Curs Video
-
Trio Mousse au Chocolat - Curs Scris